Szombat, 2024.04.20, 09:40:24
Az Ön belépési neve Vendég | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Vendég | RSS
Nyitólap | Profilom | Regisztráció | Kilépek | Belépés
Belépés
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Keresés
Naptár
«  Július 2012  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Nyitólap » 2012 » Július » 27 » XVIII. Országos Mazda Találkozó - Élménybeszámoló
02:21:06
XVIII. Országos Mazda Találkozó - Élménybeszámoló

Végre elérkezett a várva várt nap! Július 21-22.-én az ország legfanatikusabb Mazda tulajdonosai gyűltek össze Gárdonyban, hogy megcsodálják egymás autóját, tapasztalatokat, élményeket osszanak meg egymással és legfőképp kikapcsolódjanak, élvezzék a 2012-es nyarat!
A helyszín a tavalyi Országos Találkozóhoz hasonlóan a Sport Beach kemping területe volt, ahol több mint 80db Mazda volt jelen a két nap során! Szerény kis klubunk első ízben vett részt az eseményen, a legaktívabbak szinte kivétel nélkül velünk tartottak (reméljük jövőre még többen leszünk). Számításaink szerint 22db 323F BA és 1db 323S BA volt jelen az eseményen.


0. nap


Hetekkel a találkozó előtt páran eldöntöttük, hogy egy nappal korábban érkezünk a helyszínre, hogy helyet foglaljunk és előkészüljünk a nagy napra. Három autóval (Sharkman, Skull, Janika) vágtunk neki a közel 50 kilométeres távnak Budapestről. Természetesen gond nélkül délután 5-kor már a kemping területén voltunk. Nagyon jó időt fogtunk ki, a hőmérő higanyszála majd 30°C-ig kúszott fel. Hamar sátorállításba fogtunk és előkerült a frissen vásárolt gazdaságos flekken sütő is, amelyet természetesen rögtön ki is próbáltunk. Nyíltak az első sörös dobozok és a Skull által becsempészett 5 literes házi boros butykos is :D 
Később váratlanul betoppant hozzánk az esemény egyik szervezője SzabóZE, aki a facebookon egy kis helyzetjelentést tett kint létünkről. A finom vacsi után (köszönjük Shárki) megjött a jókedv és a naplementében késő estig daj-dajoztunk :D

1. nap

Másnap természetesen másnaposan ébredtünk néhányan. Reggel 6-kor sátrainkban kipufogó hangra ébredtünk, de nem tulajdonítottunk neki nagy jelentőséget. Szinte egyszerre merészkedtünk ki sátrainkból két órával később és már kezdett kirajzolódni a találkozó képe. Megérkeztek az első MX-5-ösök, Nándiék és visszatért SzabóZE is, akinek egy reggeli frissítő zuhany után segítettünk a "pavilont" felépíteni. Kicsit ferdére sikeredett ugyan, mint az előző este :-)
Elkezdődött az ügyességi játékok pályájának kiépítése és ezzel egy időben többen is lettünk. Érkezett két újabb 323F BA, amely közül az egyik Énergie Laczy (mazda323f g-portál), egyedileg átépített régi autója volt. Tovább érkeztek az autók és 10 óra magasságában már 15-en voltunk, ekkor egy gyönyörű citromsárga RX-8-as toppant be, amelyet rendesen megcsodáltunk. 
Fél órával később több apró konvoj érkezett a győri, komáromi régióból, míg 11-kor a fő konvoj is megérkezett Budapestről és létszámunk természetesen jelentős mértékben megugrott. A fényképezőgépek rögtön előkerültek, hogy megörökítsük a gyönyörű új Mazda 3-as tesztautót, a 323F BG banda tagjainak autóit, a különböző 323-as szériákat, a 6-osokat, Xedosokat, MX-3-asokat, 626-osokat és a különböző convertible típusokat.
Miután mindenki elfoglalta helyét régi-új klubtagokat köszönthettünk a hlyszínen (Xejbo, Cici, Arzén, Kmaro, Boros, Szikla, Kike, Gábor és még sorolhatnám). A helyi velencei BA betyárok is képviselték magukat BG szériás motorokkal felvértezve!


A délután elején elindultak az első ügyességi játékok (vakon vezetés, 50 forintoson megállni hátsó kerékkel, limbó stb.) és a BG-sek nagy italozása :D Nándi pörköltje alakulóban volt, amelyet már kora délelőtt óta felügyelt. Elindultak a bejárások, eszmecserék is a játékokat követően. Megcsodálhattuk egymás autóit, azokat a módosításokat, ötleteket, amelyek egyedivé teszik autóinkat. Sokan jót derültek például Cici vasalódeszka hátsó szárnyán, a cápafogakkal ellátott MX-5-ösön vagy limbó játékban Csabikán, amikor 16 embert préselt be szedánjába, hogy autója a limbóléc alá kerüljön néhány centit.
Sajnos még a két nap sem elég, hogy mindenki autóját teljesen átbeszéljük A-tól Z-ig, de ennek ellenére sok új barátot is szereztünk, akik már tudják mi is az a Zoom-zoom.
Elkészültek az ügyességi játékok végeredményei és az egyes számok dobogósai értékes ajándékokat kaptak. 
Az eredményhirdetés is rendkívül jó hangulatban zajlott. Később a kapott karszalagunk számával tombolán további ajándékokat sorsoltak ki a jelenlévők között. Aki megéhezett a nyeremények után, finom strand-kajákat ehetett a part menti büfékben vagy megkóstolhatta Nándi isteni finom marhapörköltjét! Természetesen lekísértük Skull finom borával, valamint sörrel! :-)
Közeledett az este és sajnos a horizonton az esőfelhők is, amelyek el is értek minket. Ennek ellenére este 7-kor a tavalyi év után ismét konvoj indult a Velencei-tó körül. Többen a konvojozás után haza indultak, de mi kitartottunk és neki vágtunk az estének! Közben az eső elállt és az ég is elkezdett kitisztulni. Kaptunk a röpke alkalmon és csodás naplementés képeket készítettünk a vízparton. 
Sátrainkhoz visszatérve tovább folytatódott az italozás és 9-kor elkezdődött a büfék mellett a korábban beharangozott Retro Party rég hallott slágerekkel. Aki ott volt nem felejti el Sharkman milyen jókedvű volt és hogy adta elő a " Tedd fel a kezed" című számot :D Körülbelül 11 után eltettünk magunkat másnapra, hisz hosszú volt ez a nap és rendesen el is fáradtunk, de jó néhányan tovább "ünnepelték" e jeles eseményt.

2. nap


Fülledt, meleg reggelre ébredtünk, természetesen egy frissítő hideg zuhanyzással megspékelve. Második utunk kaja beszerzéshez vezetett, hogy egy kis élelmet is leküldjünk a sok pia után :-) Aki akarta megkóstolhatta Mazdulány Mazda emblémás sütiét, vagy finom burgereket, hot-dogokat ehetett a büfében (mi mind kettőt kipróbáltuk). Körülnézve láttuk, hogy sokan már hazamentek, a legkitartóbb a BG és BA bandák voltak. SzabóZE ismét megjelent reggeli után és további nyereményeket sorsolt ki a még jelenlévők között Betty segítségével, ezúttal az autóink rendszáma alapján. 
Lassan úgy éreztük haza kellene indulnunk, ezért sátorbontásba kezdtünk. Sajnos fürödni nem volt bátorságunk a hideg víz miatt, de így is páran megmártóztak a Velencei-tóban. Kmaro ötlete alapján vízparti fotózásba kezdtek az emberek és rengeteg tablóba illő kép is készült. Délután 1-kor fájó szívvel indultunk haza a kempingből, ahová jövőre még nagyobb létszámmal térünk majd vissza!
Köszönjük mindenkinek, aki részt vett ezen a fantasztikus eseményen és természetesen a szervezőknek, hogy ilyen jól sikerültek a programok. Találkozunk az őszi összejövetelen, vagy ha ott nem, akkor jövőre újra Gárdonyban! Ne feledjétek! Aki kimarad, lemarad!

A Mazda legyen veled!


Írta: Janika
Megtekintések száma: 1534 | Hozzáadta: Janika | Helyezés: 5.0/2
Összes hozzászólás: 4
4 Kike  
0
smile :) jaja majd ha lesz idő kérni is fogom hogy bekerülhessek Klub Tagok közé smile smile

3 Janika  
0
Természetes a személyes említés, hisz mindannyian klub tagok vagytok, egy csónakban evezünk ;-)

2 Kike  
0
Megy ez neked, Köszi hogy megemlítettél biggrin wink

1 Skull87  
0
nagyon jól sikerült Janika biggrin pályát tévesztetteél? cool

Név *:
Email *:
Kód *:
Mazda 323 BA Klub © 2024Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben