|
|
Első ajtóba 6x9-es oválhangszóró
| |
Moyko | Dátum: Kedd, 2014.02.25, 11:45:17 | Üzenet # 1 |
Őrmester
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 33
Állapot: Offline
| A gyári 5x7-es ovál hangszórók, cseréje nem hiszem, hogy gondot okozna, bárkinek is, ellenben ha nagyobb 6x9-est szeretnénk (ami sokkal elterjedtebb, számos gyártó már 2010 óta nem gyárt 5x7 formátumot) ne temessük az ötletet.
lehetőségeink ez esetben : 1. adapter vásárlása : Ebay 2. adapter készítése 3. barkács (erről lesz szó) 4. felejtő jó lesz az 5x7-es
Amire ügyelni kell: Ha megvan a kiválasztott hangokádónk érdemes egy pár dolgot leellenőrizni megvizsgálni mielőtt neki esünk a flexxel.
1. - Ez a rész ami elég necces többutas hangszóróknál rendesen 2 centire is kiáll a cicegője, nézzük meg elfér-e. 2. - Ebbe fog belelógni az ajtópanel belső részénél lévő keret. 3. - Plusz keret (remek dolog ha nincs vagy levehető) 4. - Na ez ne érjen bele az az ablakba. - Egyébként jobban el kell tartanunk az ajtó lemeztől.
Szedjük le a kárpitot, (előtte húzzuk le az ablakot teljesen, a kárpit leszedésekor ügyeljünk a patenttokra és a kábelezésre)
- A 6x9-es ovál teste profin bele illik majd az első ajtón lévő gyári helyre, ezzel nem lesz gond.
- Próbáljuk bele a hangszórót, helyezzük be amíg a test engedi (ez teljesen típus függő): - Néhány speakernél teljesen felfekszik a keret és csak a furatok nem stimmelnek majd.
- Lesz ahol pedig nem fér be teljesen, és a hangszóró teste szélesebb és megakad.
- Az is előfordulhat hogy a mágnes bele koccol az ablaküvegébe (na ezért kell lehúzott állapotban próbálni), ez már majdnem egyenlő a 4. lehetőséggel.
- Sajnos a kárpitpanel belső felén van egy kiemelkedő keret 2-3 cm magas. (ez útban lesz)
- lapfűrész, sniccer bármi amivel szépen lelehet metszeni, könnyen vágható 5 perces dolog.
Készítsünk papírból sablont a furatok helyével, (számos hangszórógyártó ad mellé kartonsablont).
Az üzenetet módosította: Moyko - Kedd, 2014.02.25, 11:47:08 |
|
| |
Moyko | Dátum: Kedd, 2014.02.25, 12:13:23 | Üzenet # 2 |
Őrmester
Üzenetek: 33
| Én esetemben egy Sony hangszórót passzíroztam bele. Nekem a mágnes nem ért bele az üvegbe viszont a test kb. 70% ig fért csak bele a lyukba. 2 cm re kiállt a lemeztől.
Fúrásnál rajzoljuk be előre a furatok helyét egy filccel, mindig merőlegesen fúrjunk, nekem pont a ferdén kiálló részekre estek a lyukak, szemből nem is tudtam fúrni. Óvatosan, lassan a fúroval, hamar megadja magát a lemez.
4 cm csavarokat használtam gumi alátéttel és anyával.
Kábelezésre nem térek ki, de ha nem szól nem jól kötötted be. (ellenőrizd)
Tippek:
- A műanyag ajtó panel levágása után ne felejtsük letakarítani a fűrészeléskor keletkezett apró törmelékektől. (pont beleszóródik majd a membránba, ) - többször ellenőrizzük az ablakokat az ajtóban, biztos, hogy nem ütközik bele a mágnesbe.
Az üzenetet módosította: Moyko - Kedd, 2014.02.25, 12:17:11 |
|
| |
Janika | Dátum: Kedd, 2014.02.25, 19:30:27 | Üzenet # 3 |
Vezér-ezredes
Üzenetek: 1129
| Nagyszerű Moyko! Köszönjük!
És íme az adapter (el fog tűnni a link, ezért csatolom)
|
|
| |
maci | Dátum: Péntek, 2015.12.04, 15:14:26 | Üzenet # 4 |
Őrmester
Csoport: Moderátorok
Üzenetek: 32
| 5x7 ovált 5x7 re :D Nekem olyan kérdésem lenne. Mennyire kell szét bontani az ajtókat ? Mert pl az ajtó kárpit lebontása nélkül meg oldható a csere ? http://www.tutihifi.hu/aru.php?kod=00845
Meg hogy a hátsó ajtóban mekkorák vannak ?
Az üzenetet módosította: maci - Péntek, 2015.12.04, 15:18:08 |
|
| |
|